Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Περιοδεία της ΚΟΒ Στοκχόλμης στα προάστια όπου συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες ενάντια στη δολοφονία του μετανάστη




Αντιπροσωπεία της ΚΟΒ Στοκχόλμης του ΚΚΕ πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 23/5 περιοδεία στο Husby, το προάστιο της Στοκχόλμης όπου συνεχίζουν να γίνονται επεισόδια τις βραδινές ώρες και έχουν επεκταθεί και σ' άλλα προάστια, για τέταρτη μέρα σήμερα.

Η αντιπροσωπεία μίλησε κύρια με Έλληνες μετανάστες για τις συνθήκες άγριας εκμετάλλευσης από εργοδότες που βιώνουν πολλοί από αυτούς, όπως και μετανάστες από άλλες χώρες, πέφτοντας στα νύχια κυκλωμάτων δουλεμπορικών γραφείων και άλλων μεσαζόντων, για τις ιδιωτικοποιήσεις, για τις περικοπές και την επίθεση του κεφαλαίου και της αστικής τάξης.

Επισήμανε την ανάγκη οργανωμένου αγώνα συνολικά ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα, τη σημασία της κοινωνικής συμμαχίας, του ενωμένου ταξικού αγώνα Σουηδών εργατών και μεταναστών ενάντια στο κεφάλαιο όπως και ενάντια σε ρατσιστικές επιθέσεις, τις οποίες ενισχύει και η σουηδική αστυνομία, όπως δείχνει και η δολοφονία του μετανάστη.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας διακινήθηκαν προκηρύξεις στα σουηδικά και στα ελληνικά και μοιράστηκε υλικό και στις ελληνικές κοινότητες στη βόρεια και κεντρική Στοκχόλμη.

Τις επόμενες μέρες θα συνεχιστεί η παρέμβαση της ΚΟΒ Στοκχόλμης του ΚΚΕ και σ' άλλους χώρους.

  πηγη:  902

3 σχόλια:

  1. μπά,,,,,;;;;;;;;;;;;;; και στην ήρεμη Σουηδία κοινωνική αναταραχή;;; δεν τους βγαίνει ρε παιδί μου τελικά κανένα πρότυπο χώρας για παράδειγμα;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παντού δημιουργούνται γκετο τύπου Αγίου Παντελεήμονα,μονο που αυτη τη φορά στη θέση των Ασιατών βρίσκονται και Ευρωπαιοι(αναμεσα τους και Ελληνες) μεταναστες.Αυτα να τα βλέπουν οσοι επικαλούνται τη νομιμοτητα που τους παρέχει η συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική της ΕΕ είναι ίδια σε ολα τα κρατη-μελη της.Εκείνο που διαφέρει είναι η έκταση του προβλήματος που διαφέρει ανα περίπτωση. Οσο και αν προσπαθούν να κρύψουν τα προβλήματα, που δημιουργεί η πολιτική τους, κατω απο το χαλί αρκεί μια σπίθα για να τα επαναφέρει στην επιφάνεια και να αναδείξει τα αδιέξοδα της πολιτικής τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή