Παρασκευή 17 Μαΐου 2013



ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την 34η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης και τα 50 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη
Δημοσίευση: Παρ, 17/05/2013 - 19:30



Ανακοίνωση για την 34η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης που πραγματοποιείται την Κυριακή και τα 50 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τη δολοφονία του αγωνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη, το Μάη του 1963, από το αστικό κράτος και τους παρακρατικούς μηχανισμούς του.
Τιμούμε τη μνήμη του αναδεικνύοντας το σύγχρονο περιεχόμενο της αντιιμπεριαλιστικής πάλης και του φιλειρηνικού κινήματος, που συνδέεται με τη λαϊκή πάλη για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και σχεδιασμούς που προωθούν το ΝΑΤΟ και η ΕΕ. Για την ανατροπή του συστήματος που γεννά τις κρίσεις και τους πολέμους.
Αυτός ο στόχος είναι επιτακτικός και αναγκαίος σήμερα. Σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, οξύνονται οι ανταγωνισμοί και οι αντιθέσεις μεταξύ των καπιταλιστικών κρατών, παλιών και ανερχόμενων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Οι εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, με τη σχεδιαζόμενη επέμβαση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στη Συρία, επιβεβαιώνουν ότι η κλιμάκωση των ανταγωνισμών για τη διεκδίκηση πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς του ενεργειακού πλούτου εγκυμονούν τον κίνδυνο πολέμων, με την εμπλοκή και της Ελλάδας. Η απεμπλοκή από όλους αυτούς τους σχεδιασμούς είναι από τη σκοπιά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων αναπόσπαστα δεμένη με την πάλη για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Να δυναμώσει η πάλη για να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα. Να επιστρέψουν όλα τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων. Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην 34ηΜαραθώνια Πορεία Ειρήνης. Διαδηλώνουμε, αγωνιζόμαστε ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, την καπιταλιστική βαρβαρότητα, την εξουσία των μονοπωλίων. Για τη φιλία, τη συνεργασία και την κοινή πάλη των λαών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου