Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Χρυσαυγίτες λαγοί

                                                         


                    Την αφορμή για αυτή την αναρτηση μας την έδωσε αυτη η είδηση.Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Τσαρίτσανη της Λαρισας στις  11 Μαρτη έδωσαν ενα ισχυρό πληγμα στους ιδεολογικούς απόγονους των γερμανοτσολιάδων.

         Οι υμνητες των συνεργατων των ναζι,ειναι ξεκαθαρο πως εξαιτιας των ποσοστων που τους δινουν οι δημοσκοπήσεις αλλα  και της ανοχής που επιδεικνύει προς αυτούς μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης έχουν την εντύπωση πως ο τσάμπουκας τους περνάει παντου. Εύλογο είναι λοιπόν πως καθε φορά που θα βρίσκονται αντιμέτωποι με το λαικό κίνημα θα σκυλιάζουν και τρέπονται ατάκτως σε φυγή καθοτι, πέραν ολων των άλλων, είναι και θρασύδειλοι.

                         
      
           Οι ανθρωποι που συσπειρώνονται γύρω απο τη Χ.Α(αναφερόμαστε στα οργανωμένα μέλη και στους οπαδούς οχι γενικά σε όσους τους ψηφίζουν) , είναι ατομα που βρίσκονταν οσο  και βρίσκονται στο κοινωνικό περιθώριο. Ολοι εκείνοι που βρίσκονται στο κοινωνικό περιθώριο αναζητούν το όχημα εκείνο που θα τους φερει στο προσκήνιο,δεν είναι λίγοι εκείνοι λοιπον ποη στη Χ.Α βρήκαν το οχημα τους. Η Χ.Α ικανοποιεί την ανάγκη τους να νιωσουν την ασφάλεια που σου δημιουργεί το να ανήκεις   σε μια ομάδα. Οι εθνικιστικές κορώνες δεν είναι παρα το περιτύλιγμα της σαπίλας τους,οσο βλέπουν οτι αυτές βρίσκουν πρόσφορο έδαφος να αναπτυχθούν τοσο εξασφαλίζουν την κοινωνική επιβεβαίωση που τόσο αναζητούσαν.
εμβλήματα οπαδών που παραπέμπουν σε ναζιστικα σύμβολα

           Στην πραγματικότητα οι πρακτικές της ΧΑ δεν διαφέρουν καθόλου απο τις αντίστοιχες των χούλιγκαν. Το γεγονός αυτό διόλου τυχαίο δεν είναι,ο χώρος των χουλιγκαν ανεκαθεν ηατν η δεξαμενή εκείνη την οποία τροφοδοτούσε η κοινωνική περιθωριοποίηση. Καθε άλλο παρα τυχαίο είναι λοιπον είναι το γεγονος οτι και η ίδια η ΧΑ επέλεξε το συγκεκριμένο χώρο για στρατολόγηση μελών.
         Οι πρακτικές της ΧΑ  δεν αντιμετωπίζονται με νομοσχεδια, η βλακεία και η κοινωνικοπολιτική αμορφωσιά δεν ποινικοποιούνται  αλλα αντιμετωπίζονται με όρους λαικού κινήματος(οπως στην Τσαρίτσανη),οπως αποδεικνύεται και απο την ίδια τη ζωή αυτο είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο για να αντμετωπίσει το πρόβλημα του φασισμού. Τα ποσοστά της ΧΑ μπορεί να μεγαλώνουν,το γεγονός ομως οτι το δηλητήριο τους δε ριζώνει στο αλικό κίνημα σημαίνει και την αρχή του τέλους τους.
        Το ΚΚΕ και ολοι οσοι συμπορευόμαστε με αυτό, οφείλουμε να είμαστε μπροστάρηδες στον αγώνα εναντια στα φασιστοειδή. Η ιστορική πείρα κατέδειξε, πως εκείνοι που πραγματικά αντιπαλεύουν το φασισμό είναι εκείνοι που πολεμούν και την αιτία της ύπαρξής του, δηλαδη   το καπιταλιστικό σύστημα.

                                           





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου