Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ν. Καραθανασόπουλος στο MEGA: Το λαϊκό κίνημα είναι αυτό που θα συντρίψει το ρατσισμό και το φασισμό



Την ουσία και τις στοχεύσεις της όλης συζήτησης για το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ανέδειξε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, στην παρέμβασή του στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» το πρωί της Πέμπτης.

Συγκεκριμένα σημείωσε: «Κατ' αρχάς έχουμε μια ατέρμονη συζήτηση, η οποία δεν ξέρω αν έχει και στοιχεία επικάλυψης μιας πραγματικότητας και μιας κλιμάκωσης της επίθεσης των αντιλαϊκών πολιτικών. Ήδη τώρα μπαίνει στην ατζέντα νέα ανατροπή στο Ασφαλιστικό και μια σειρά άλλα μέτρα τα οποία προετοιμάζονται», ενώ επίσης ανέδειξε και τα στοιχείαυποκρισίας της όλης συζήτησης, αφού η ίδια η κυβέρνηση καλλιεργεί το ρατσισμό με την πολιτική της: «Δεν μπορεί να μιλάς στο όνομα της αντιμετώπισης του ρατσισμού τη στιγμή που δημιουργεί η κυβέρνηση στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους μετανάστες, επιχειρήσεις-σκούπα για τον “καθαρισμό” και την απομάκρυνση ...με προφυλάκιση μέχρι 18 μήνες, ακόμα και των ανηλίκων».


«Εμείς εκτιμάμε», πρόσθεσε ο Ν. Καραθανασόπουλος, «ότι αυτή η διαδικασία δεν αφορά την αντιμετώπιση του ρατσισμού και του φασισμού. Γιατί επί της ουσίας αποτελεί παιδί του ίδιου του συστήματος. Τροφοδοτείται από τις συνθήκες που διαμορφώνει το σύστημα, εξαθλίωσης για τη συντριπτική πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων, στο όνομα της προστασίας των καπιταλιστικών κερδών και των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων, αλλά και από τις πολιτικές που επιτείνουν αυτές τις συνθήκες εξαθλίωσης».

Με βάση τα παραπάνω, ο Ν. Καραθανασόπουλος ανέδειξε τη διττή στόχευση όλης αυτής της συζήτησης: «Αφ' ενός να αποτελέσει όχημα αναμόρφωσης του πολιτικού συστήματος και αφ' ετέρου να ενσωματώσει στο ελληνικό δίκαιο την ευρωπαϊκή οδηγία-πλαίσιο, η οποία επί της ουσίας - και έτσι έχει λειτουργήσει και στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση - ποινικοποιεί και διώκει τις ριζοσπαστικές απόψεις. Πόσα Κομμουνιστικά Κόμματα στο όνομα αυτής της οδηγίας-πλαίσιο έχουν βγει εκτός νόμου, ενώ αντίθετα οι υμνητές του ναζισμού στις χώρες αυτές είναι νόμιμοι και έχουν και υπουργικούς θώκους».

«Στις χώρες της Βαλτικής, την Ουγγαρία, την Τσεχία, τη Σλοβακία και μια σειρά άλλες χώρες έχει ποινικοποιηθεί, έχει απαγορευτεί η χρήση των συμβόλων του Κομμουνιστικού Κόμματος, το όνομα του Κομμουνιστικού Κόμματος, η ιδεολογία του Κομμουνιστικού Κόμματος», πρόσθεσε, στο όνομα της λογικής ότι αποτελούν «αντιλήψεις και ιδέες που μπορεί να σπρώχνουν σε βία και να οδηγούν στην ανατροπή του συστήματος».

Επιπλέον, υπογραμμίζοντας ότι ο ρατσισμός και ο φασισμός δεν αντιμετωπίζονται με «αντιρατσιστικά νομοσχέδια», αλλά από το λαϊκό κίνημα ο Ν. Καραθανασόπουλος τόνισε: «Να σκεφτείτε και στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υπάρχουν αντιρατσιστικά νομοσχέδια τι γίνεται. Στη Σουηδία, για παράδειγμα, στη Γαλλία πριν από λίγο διάστημα, στην Αγγλία τώρα. Άρα λοιπόν δεν είναι το νομοθετικό πλαίσιο που θα βάλει φραγμό, αλλά αυτό που χρειάζεται είναι να αντιμετωπιστεί επί της ουσίας. Και επί της ουσίας αντιμετώπιση είναι να κόψεις τις αιτίες που οδηγούν σε φτώχεια και εξαθλίωση και πρώτα από όλα το κίνημα πρέπει να ανταποκριθεί και να τον αντιμετωπίσει. Να περιφρουρήσει, να απομονώσει και να συντρίψει αυτήν τη λογική και την αντίληψη. Ιστορικά έτσι έχει γίνει».

Τέλος, ο Ν. Καραθανασόπουλος πρόσθεσε και την αποδεδειγμένη πτυχή των δεσμών των μηχανισμών του αστικού κράτους με τις φασιστικές οργανώσεις: «Και γιατί δεν εφαρμόζεται ο ήδη υπάρχων νόμος; Γιατί ουσιαστικά υπάρχουν υπόγειες διασυνδέσεις, τουλάχιστον ανάμεσα σε κύκλους της αστυνομίας και τη Χρυσή Αυγή έχουν επιβεβαιωθεί και με επίσημα στοιχεία».


πηγη: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου