Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Τίμησαν τον Χαρίλαο Φλωράκη στο αγνάντιο του Αϊ-Λια




Στο αγνάντιο του Αϊ Λια, όπου βρίσκεται ο τάφος του, στο Παλιοζογλώπι Καρδίτσας, ηΕπιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ τίμησε σήμερα τον σύντροφο Χαρίλαο Φλωράκη,στα οκτώ χρόνια από το θάνατό του, με μια λιτή εκδήλωση, που τη χαρακτήρισε η μαζική παρουσία της νεολαίας. Στην εκδήλωση συμμετείχε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα (δείτε σχετική δήλωση) και αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ, με επικεφαλής του Γραμματέα του, Θοδωρή Χιώνη. Μεταξύ άλλων, παραβρέθηκε ο δήμαρχος Καρδίτσας Κ. Παπαλός.

Στην ομιλία της εκδήλωσης, ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της ΚΕ και του Γραφείου της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Ξέρουμε ότι στον σύντροφο Χαρίλαο δεν άρεσαν τα μεγάλα λόγια, ούτε να μιλάει για τον εαυτό του. Όμως ας μας επιτρέψει σήμερα να τονίσουμε την προσωπική του συμβολή - στα πλαίσια της συλλογικής ευθύνης - στην πορεία του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος στη χώρα μας. Τον τίτλο του λαϊκού ηγέτη, του ιστορικού ηγέτη, τον κατέκτησε σε όλα τα πεδία του αγώνα, σαν συνδικαλιστής, πολεμιστής της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, σαν φυλακισμένος και εξόριστος, σαν επαναστάτης σε δύσκολες στιγμές.

Δεν λύγισε ποτέ, ούτε στις πιο σκληρές στιγμές της ταξικής πάλης: Τις διώξεις, τις φυλακίσεις, τα εκτελεστικά αποσπάσματα όπου οδηγήθηκαν χιλιάδες παιδιά του ΚΚΕ, χιλιάδες αγωνιστές. Ολοζώντανη είναι μπροστά μας η αποφασιστική συμβολή του Χαρίλαου Φλωράκη στην υπεράσπιση της προσφοράς του σοσιαλιστικού συστήματος. Η θαρραλέα στάση του να λοιδορήσει τα βουνά του ψέματος που έπεφταν στο σοσιαλισμό και την ιδεολογία του. Η στέρεα πεποίθησή του ότι ο κόσμος θα αλλάξει, ο σοσιαλισμός θα νικήσει. Όταν ο Χαρίλαος Φλωράκης έλεγε ΚΚΕ, όταν μιλούσε για το Κόμμα, το ξεκαθάριζε: Το ΚΚΕ, με τα γνωστά σύμβολά του, τη μαρξιστική - λενινιστική ιδεολογία, το Πρόγραμμα και τις αρχές του.

Σήμερα, εξοπλισμένοι με τις αποφάσεις του 19ου Συνεδρίου του Κόμματος για τα πολιτικά καθήκοντα, είμαστε πιο ώριμοι και ικανοί να συμβάλουμε στην ανασύνταξη του κινήματος και να οργανώσουμε πιο αποτελεσματικά την ταξική πάλη, κόντρα στο αντιδραστικό μπλοκ που συγκροτούν η αστική τάξη, τα κόμματά της, οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί, οι οπορτουνιστές, οι ξεπουλημένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος και όλα τα στηρίγματα του συστήματος.

Η βάρβαρη πολιτική της ΕΕ, της τρικομματικής κυβέρνησης, του ΔΝΤ, παίρνει πίσω κατακτήσεις ποτισμένες με αίμα μέσα από μαζικούς ηρωικούς αγώνες της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Ο λαός μας έχει περισσότερους λόγους σήμερα να εμπιστευθεί τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ για το πού τραβάει η κατάσταση, για διέξοδο από την κρίση που συμφέρει το λαό.

Να στηριχθεί με εμπιστοσύνη στο Κόμμα μας, να συμπαραταχθεί μαζί του για την ανάπτυξη ενός ισχυρού εργατικού,λαϊκού και νεανικού κινήματος, που δίνει ελπίδα ότι θα παρεμποδίσουμε τα χειρότερα, θα δυσκολέψουμε να περάσουν νέα βάρβαρα μέτρα, θα ανατρέψουμε τον αρνητικό συσχετισμό δύναμης που επικρατεί στο Κοινοβούλιο, στα όργανα του κινήματος, ώστε ο λαός να ελπίσει ότι θα έλθουν καλύτερες μέρες. Οι καλύτερες μέρες δεν μπορούν να έρθουν αν ο λαός, με εμπιστοσύνη στο δίκιο του, στην οργανωμένη δύναμη και παρέμβασή του, δεν βάλει ως σκοπό του να ανατρέψει την εξουσία των μονοπωλίων, να κατακτήσει τη δική του εξουσία».
Ακολούθησε κατάθεση λουλουδιών στον τάφο του Χαρίλαου Φλωράκη από τον Δημήτρη Κουτσούμπα, εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ και τον Θοδωρή Χιώνη, εκ μέρους του ΚΣ της ΚΝΕ. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το «Επέσατε θύματα» και τον «Ύμνο της Διεθνούς»
πηγη:  902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου