Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013


Οι έντιμοι άνθρωποι (ή "νάτοι, νάτοι, οι πρωθυπουργοί!"



Άνθιμος προς ΣΥΡΙΖΑ: «Φαίνεσθε έντιμοι άνθρωποι»
Συνάντηση Αντιπροσωπείας του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης
του Νίκου Παπαχρήστου
13 Ιουνίου 2013, 21:06
Amen.gr: Πύλη Εκκλησιαστικών Ειδήσεων


Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο είχε σήμερα, Πέμπτη 13 Ιουνίου, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με επικεφαλής τον βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Γιάννη Αμανατίδη. Ο κ. Άνθιμος εξέφρασε τη βαθειά ανησυχία και την έντονη αντίθεσή του στο κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, επισημαίνοντας, ιδιαίτερα, τον ρόλο της για τον ελληνισμό της διασποράς. Επίσης, προσέθεσε ότι η ΕΡΤ αποτελεί τον δίαυλο μετάδοσης της Θείας Λειτουργίας για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, που δεν μπορούν να παραβρίσκονται στις εκκλησίες.


Η συζήτηση της αντιπροσωπείας με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης επεκτάθηκε στο θέμα της φιλανθρωπικής δράσης της τοπικής εκκλησίας με τον κ. Άνθιμο να αναφέρεται αναλυτικά στα ιδρύματα αρωγής της Μητροπόλεως, καθώς και στις ανάγκες σίτισης απόρων, ανεξάρτητα από θρήσκευμα και εθνικότητα, που καλύπτουν οι ενορίες. Από την πλευρά τους, τα μέλη της αντιπροσωπείας επεσήμαναν την ανάγκη συντονισμού των κοινωνικών δράσεων αλληλεγγύης, που πραγματοποιούνται από την Εκκλησία, τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις, προκειμένου να υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα.



Η αντιπροσωπεία μετέφερε στον κ. Άνθιμο τη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και την εκχώρηση του δημόσιου αγαθού του νερού σε χέρια ιδιωτικών επιχειρήσεων, θέση με την οποία συμφώνησε και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης. Τέλος, και οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στην ανάγκη να ξεπερασθούν τα παλαιά στερεότυπα καχυποψίας που χαρακτήριζαν τις σχέσεις Εκκλησίας και Αριστεράς. Ο κ. Άνθιμος στο τέλος της συζήτησης είπε στους συνομιλητές του: «Ελπίζω να τα καταφέρετε. Φαίνεσθε έντιμοι άνθρωποι». 



Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι κ.κ. Γιάννης Αμανατίδης, Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τα θρησκεύματα, Μάκης Λυκόπουλος, υπεύθυνος του Τομέα Θρησκευμάτων του κόμματος και Ευστάθιος Λιανός Λιάντης, σύμβουλος θρησκευτικών υποθέσεων του Τομέα.

πηγη: Lenin Reloaded

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου