Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών: Απορρίφθηκε πρόταση να διαγραφούν εργοδότεςΚαταγγελία της «Δημοκρατικής Ενότητας Ηθοποιών»



Σε ανακοίνωση - καταγγελία η «Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών» αναφέρει τα εξής: «Στις 6-6-13 στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου τέθηκε το θέμα των εργοδοτών ως μέλη του ΣΕΗ. Η παράταξή μας έκανε πρόταση για τη διαγραφή των εργοδοτών από το Σωματείο των εργαζόμενων ηθοποιών. Η πρότασή μας καταψηφίστηκε από όλες τις άλλες παρατάξεις ("Ενωμένοι ηθοποιοί"- "Κίνηση Ηθοποιών" που στηρίζεται από ΣΥΡΙΖΑ - "Ελεύθερη Έκφραση" που στηρίζεται από ΝΔ).

Είναι κραυγαλέα η στήριξη από μεριάς της διοίκησης της παρουσίας των εργοδοτών στο ΣΕΗ τη στιγμή μάλιστα που πολλοί εργοδότες - μέλη του Σωματείου (ακόμα και σύμβουλος της παράταξης της "Κίνησης Ηθοποιών", ο οποίος μάλιστα μαζί με την πρόεδρο ζήτησε τη διαγραφή των άνεργων ηθοποιών) ανήκουν ταυτόχρονα και σε Ένωση Εργοδοτών. Το τραγελαφικό είναι ότι στις 27-6-13 στη συγκεκριμένη Εργοδοτική Ένωση θα συζητηθεί η Συλλογική Σύμβαση των ηθοποιών. Δηλαδή, οι εργοδότες θα συζητήσουν μεταξύ τους (και με εργοδότες - ηθοποιούς μέλη και των δύο φορέων) για το μισθό και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων ηθοποιών.

Είναι ανάγκη να καταλάβει κάθε συνάδελφος ότι η σημερινή κατάσταση στο ΣΕΗ δεν είναι απλά επικίνδυνη. Είναι ριζικό χτύπημα στη δυνατότητα συσπείρωσης και διεκδίκησης των ηθοποιών μέσα από το Σωματείο τους. Τον κύριο φορέα υπεράσπισης των δικαιωμάτων του κάθε εργαζόμενου. Μέσα στο ΣΕΗ "ο λύκος φυλάει τα πρόβατα" κι αυτό είναι ευθύνη όλου του κλάδου. Να βγάλει συμπεράσματα κάθε εργαζόμενος ηθοποιός, κάθε άνεργος για το ρόλο που παίζει η κάθε παράταξη την ώρα που γίνεται της μόδας η επικίνδυνη άποψη "όλοι μαζί" και "έξω οι παρατάξεις από τα σωματεία". Να κατανοήσει ότι αυτή η λογική στην πραγματικότητα διαφημίζεται από κυβερνήσεις, κόμματα και παρατάξεις που συνεργάζονται, ώστε να συγκαλύπτουν την από κοινού επίθεσή τους στα δικαιώματα των εργαζομένων. Στόχος αυτών των δυνάμεων είναι να συγκαλύπτουν τον πραγματικό εχθρό που είναι η αντιλαϊκή πολιτική και να παρουσιάζουν ως αντίπαλο των εργαζομένων τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ που τους αποκαλύπτουν και τους εμποδίζουν στο ειδεχθές έργο τους κατά του λαού.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους - άνεργους ηθοποιούς μέλη του ΣΕΗ να μην επιτρέψουν την εργασιακή καταδίκη που οργανώνει και υλοποιεί μεθοδικά εδώ και ένα χρόνο η νέα διοίκηση του ΣΕΗ. Να παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις στο ΣΕΗ. Να είναι μαζική η παρουσία των μελών στα Διοικητικά Συμβούλια. Να παρεμβαίνουν στις αποφάσεις. Να είναι μεγάλη και σταθερή η συμμετοχή τους στις Γενικές Συνελεύσεις.

Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα ενημερώνουμε τον κλάδο και θα δίνουμε ακούραστη μάχη για να αποκαλύπτουμε και να εμποδίζουμε την εργοδοτική διοίκηση να φέρνει σε πέρας το έργο της. Ο πρωταγωνιστής όμως των εξελίξεων πρέπει να είναι ο ίδιος ο κλάδος. Ο κάθε ένας από μας και όλοι μαζί. Τα δύσκολα έτσι κι αλλιώς είναι μπροστά μας. Ας σταθεί ευκαιρία η εμπειρία μας με το ΣΕΗ, ώστε να πάρουμε θέση ενεργά στη δουλειά μας, στην τέχνη μας αλλά και στην ίδια τη ζωή μας».
    πηγη: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου