Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Black Bidet

   
 
      Είναι δεδομένο οτι ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και να κερδίσει τις εκλογές δε θα μπορέσει συγκροτήσει απο μόνος του κυβέρνηση. παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του να προσεγγίσει το δεξιό ακροατήριο τόσο με την ομιλία του Τσίπρα  για τον Καραμανλή όσο και με τη συνεργασία με τον Καμμένο και τους ΑΝ.ΕΛ στο θέμα της Κύπρου, τα εως τώρα κέρδη του δεν είναι τέτοια που να του επιτρέπουν να ελπίζει στην αυτοδυναμία. Συνεπώς πρέπει να αναζητήσει συμμάχους με πρώτο  επιλαχόντα  βέβαια τον  Καμμένο, δοκιμασμένη λύση και σίγουρη. Οι βουλευτές ομως των ΑΝΕΛ με τα σημερινά δεδομένα δεν αρκούν για να σχηματίσουν πλειοψηφία (απο κοινού με το ΣΥΡΙΖΑ) ενω με βάση  τις δημοσκοπήσεις στο επόμενο κοινοβούλιο η εκπροσώπηση του εν λογω κόμματος θα είναι ακόμα μικρότερη. Με δεδομένη την άρνηση του ΚΚΕ να συνεργαστεί με μαζί του, ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε στη γύρα για να βρεί το κόμμα εκείνο που λειτουργώντας σαν τσόντα θα τους χαρίσει την πολυπόθητη πλειοψηφία.

   Ποιος ομως μπορεί να επιτελέσει αυτό το ρόλο; Η απάντηση είναι προφανής και δε θα μπορούσε να είναι άλλος απο αυτόν που ήδη εχει παίξει αυτό το ρόλο δηλαδή τη ΔΗΜΑΡ. Με μια σειρά απο συνεντεύξεις και άρθρα τους  στελεχη του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν το τελευταίο  τελευταίο διάστημα ( 1, 2 , 3 ) να στρώσουν το χαλί για την  επικείμενη σύμπραξη των δυο κομμάτων, με δεδομένη μάλιστα την καταρχήν θετική ανταπόκριση απο την άλλη πλευρά  το ενδεχόμενο αυτό μοιάζει πολυ πιθανό.
   Τα παραπάνω βέβαια δεν πρέπει να μας προκαλούν εντύπωση,ο  ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει εργολαβία το ρόλο του πλυντηρίου για τα καμμένα χαρτιά της Σοσιαλδημοκρατίας (Κατσέλη, Ξενογιαννακοπούλου, Κουρουπλής, κλπ) οποτε δε θα μπορούσε να  πράξει διαφορετικά  με ένα δικό του παιδί οπως είναι ο κυρ Φώτης. 'Αλλωστε, σε οτι έχει να κάνει με τη σχέση Κουβέλη-ΣΥΡΙΖΑ,κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια...
  
        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου