Σάββατο 15 Ιουνίου 2013


    Η Ν.Δ προσπαθώντας να περάσει στην αντεπίθεση στο θεμα της ΕΡΤ  επανέφερε στη δημοσιότητα ενα κείμενο διαμαρτυρίας δημοσιογράφων της κρατικής ραδιοτηλεόρασης αναφορικά με το θέμα των απεργιών.Ως εδω καλα θα έλεγε καποιος, δεν εχουμε να κανουμε παρα με τη συνήθη προσπάθεια μιας κυβέρνησης αφενος μεν να διασπάσει την ενότητα των εργαζομένων αφετέρου να αναστρέψει τις εντυπώσεις.

       Το ενδιαφέρον ομως στην προκειμένη περίπτωση δε βρίσκεται τοσο στην απέλπιδα προσπάθεια της ΝΔ, οσο στον τρόπο που αυτή παρουσιάζεται απο τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ.Εμείς θα ασχοληθούμε με δυο χαρακτηριστικές περιπτώσεις. Στην πρωτη περίπτωση παρουσιάζεται αυτούσια η ειδηση με μια ομως σημαντική διαφορα σε σχέση με τη δεύτερη περίπτωση, αναφέρεται και η ημερομηνία  δημοσιεύσης της (17 Ιανουαρίου 2012,ειναι η τελευταία σειρά). Ομως στη δευτερη περίπτωση αυτη ως δια μαγείας εξαφανίζεται,ο λογος προφανής : να δημιουργήσει σύγχυση. Διαβάζοντας κανεις το δευτερο κέιμενο, και με τη μη αναφορά της ημερομηνίας εκδοσης, σχηματίζει την εντύπωση οτι οι δημοσιογράφοι διαμαρτύρονται για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μερες στην ΕΡΤ και οχι 17 ΜΗΝΕΣ πριν!!Αξίζει να σημειωθεί οτι η ειδηση(στη δεύτερη περίπτωση) αναπαράγεται και απο τις άλλες ιστοσελίδες (ενδεχομένως να ανήκουν και στον ίδιο ομιλο) με πανομοιότυπο τρόπο.
    Για άλλη μια φορά εκείνο που γίνεται εμφανές είναι οτι αντικειμενική ενημέρωση και ιδιώτες είναι εννοιες ασύμβατες. Ο μόνος τρόπος να αναχαιτιστεί ο οχετός παραπληροφόρησης των ιδιωτικών ΜΜΕ και των παπαγάλων τους είναι να περάσουν τα ΜΜΕ υπο τον έλεγχο της κοινωνίας.

* Για το περιεχόμενο της επιστολής δε θα αναφερθούμε επι του παρόντος ,άλλωστε στο ποιόν των εργαζομένων της ΕΡΤ  αναφεθήκαμε πρόσφατα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου