Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Μαζική η συγκέντρωση της Λέσχης Φίλων ΚΚΕ στο Μόντρεαλ 




Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη στο Μόντρεαλ της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και τον Κώστα Παπαδάκη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, με μια μαζική πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στο Μόντρεαλ στην Αίθουσα του Εργατικού Συλλόγου.

Στην ομιλία του ο Γιώργος Μαρίνος σημείωσε ιδιαίτερα τις αιτίες και το χαρακτήρα της καπιταλιστικής κρίσης ως κρίσης υπερσυσσώρευσης καπιταλιστικών κερδών, σημειώνοντας ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να απορρίψουν την επιχείρηση διαστρέβλωσης της αλήθειας που ρίχνει το φταίξιμο στα λαμόγια, στην αδιαφάνεια, στη λεγόμενη κατοχή από τους ξένους. Ανέδειξε τον ταξικό χαρακτήρα της επίθεσης στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα από την τρικομματική και τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Αναφέρθηκε στην πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών στους χώρους δουλειάς και κατοικίας, στη μεγάλη συμβολή του ΠΑΜΕ στην οργάνωση της εργατικής πάλης.

Ο Γ. Μαρίνος αποκάλυψε τους στόχους της αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα, μίλησε για τη σοσιαλδημοκρατική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, το ρόλο του ως διαχειριστή των μονοπωλιακών συμφερόντων, ανέδειξε πόσο μεγάλη σημασία έχει η θέση του ΚΚΕ για την κοινωνική συμμαχία, η θέση του κατά της συμμετοχής σε κυβερνήσεις αστικής διαχείρισης.

Το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ παρουσίασε την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ και έδωσε ιδιαίτερο βάρος στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, στη συγκρότηση της Λαϊκής Συμμαχίας, με πρωτοπόρα δύναμη την εργατική τάξη μαζί με τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, στην ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Ανέδειξε τις παραγωγικές δυνατότητες που έχει η Ελλάδα με μια εξουσία στα χέρια του λαού να ικανοποιήσει τις εργατικές λαϊκές ανάγκες που σήμερα καταπνίγονται από την καπιταλιστική εκμετάλλευση.

Ιδιαίτερη αναφορά ο Γ. Μαρίνος έκανε στους νέους μετανάστες που πηγαίνουν όλο και περισσότεροι και στον Καναδά. Υπογράμμισε την ανάγκη να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στα δουλεμπορικά γραφεία που τους εκμεταλλεύονται, να διαμορφώσουν αιτήματα για την ικανοποίηση των αναγκών τους μέσα από τον ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ, που πρωτοστατεί στην οργάνωση και στήριξή τους από τις πρώτες μέρες που βρίσκονται στο Μόντρεαλ. Ενώ σημείωσε ότι και οι παλιότεροι μετανάστες χρειάζεται να είναι σε επαγρύπνηση, μιας και προκειμένου η κυβέρνηση να βγάλει από τη μύγα ξίγκι θα εφορμήσει επιβάλλοντας νέα φορολογικά μέτρα ενάντια στους Έλληνες μετανάστες και οργανώνει νέες περικοπές στις συντάξεις.

Τέλος, ο Γ. Μαρίνος υποσχέθηκε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει ακόμα πιο αποφασιστικά να διεκδικεί μέσα κι έξω από τη Βουλή τα αιτήματα των Ελλήνων μεταναστών του Μόντρεαλ, συνολικά του Καναδά, για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η περιοδεία του ΚΚΕ στη Βόρεια Αμερική συνεχίζεται τις επόμενες μέρες στο Τορόντο και στη Νέα Υόρκη.
     πηγη:  902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου