Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Από σήμερα σε εφαρμογή οι 2.000 διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών - Αγωνιστικές δράσεις σε όλη τη χώρα


Ούτε μέρα δεν χάνει η κυβέρνηση για την προώθηση όσων αντιλαϊκών μέτρων περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε την προηγούμενη βδομάδα. Στο πλαίσιο της απόφασης για κινητικότητα 8.000 εκπαιδευτικών, βγάζει σε διαθεσιμότητα από σήμερα Δευτέρα 2.000 εκπαιδευτικούς τεχνικών ειδικοτήτων που καταργήθηκαν από τα επαγγελματικά λύκεια και τις σχολές.

Μέχρι τις 10 Αυγούστου αναμένεται να έχει οριστικοποιηθεί η λίστα με τα ονόματα όσων θα βρεθούν στο δρόμο. Οι συνέπειες του μέτρου αυτού είναι ωστόσο ευρύτερες, καθώς αφορούν και τους μαθητές που σπουδάζουν στις συγκεκριμένες ειδικότητες των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ, οι οποίοι βρίσκονται κυριολεκτικά στον «αέρα», αλλά και σε όσους απέβλεπαν μελλοντικά στην τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση, παιδιά εργατικών λαϊκών οικογενειών.

Κινητοποιήσεις και συσκέψεις για την Παιδεία

Για σήμερα Δευτέρα διοργανώνεται από την ΟΛΜΕ συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία της. Κινητοποιήσεις διοργανώνουν και άλλες ΕΛΜΕ.

Πολύμορφες δράσεις ενημέρωσης, συντονισμού και αγώνα συνεχίζονται σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενάντια στις απολύσεις εκπαιδευτικών και την αναδιάρθρωση της δευτεροβάθμιας τεχνικής εκπαίδευσης.

Η ΕΛΜΕ Πειραιά διοργανώνει σήμερα Δευτέρα σύσκεψη στα γραφεία της (Κολοκοτρώνη 6) και συγκέντρωση στην Πλ. Κοραή στις 12.30 το μεσημέρι.

Η Γραμματεία Εκπαιδευτικών Ηρακλείου του ΠΑΜΕ καλεί σε:


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας - συλλαλητήριο σήμερα Δευτέρα, στις 11:00 π.μ., στο 3ο Γενικό Λύκειο, στην προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.


Στη Γενική Συνέλευση του «Δ. Θεοτοκόπουλου» την ίδια μέρα στις 18:30 στην Παλιά Ακαδημία.


Στην παράσταση διαμαρτυρίας της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων στην Περιφέρεια την Τρίτη 23/07 στις 08:30, ώστε να μην περάσουν τα σχέδια κυβέρνησης - μονοπωλίων για κατάργηση της αργίας της Κυριακής και για απελευθέρωση των ωραρίων. Κατάργηση του Πολυνομοσχεδίου.

Η ΕΛΜΕ Κεφαλλονιάς - Ιθάκης διοργανώνει σύσκεψη την Πέμπτη 25 Ιούλη στις 7:30 μ.μ., στο αμφιθέατρο του 2ου - 3ου Γυμνασίου και την ίδια μέρα, στις 9:30 το βράδυ συναυλία αλληλεγγύης στους απολυμένους εκπαιδευτικούς, έξω από την πρώην Νομαρχία.

Η ΕΛΜΕ Ζακύνθου διοργανώνει:

- Την Τετάρτη 24 Ιούλη σύσκεψη συλλόγων γονέων, μαθητών και συνδικάτων του δημόσιου - ιδιωτικού τομέα, στις 7.30 μ.μ., στο 1ο Λύκειο

- Συνέντευξη Τύπου και πανό στο ΕΠΑΛ Ζακύνθου, όπου βρίσκονται σε διαθεσιμότητα - απόλυση εφτά συνάδελφοι.

Συναγερμό σημαίνει η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής

Σε συναγερμό και κινητοποίηση καλεί τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των ΕΠΑΛ, όλους τους γονείς, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής. Μπροστά στις αλλαγές που έρχονται στην τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση, απέναντι στο ξήλωμα ειδικοτήτων, τις απολύσεις εκπαιδευτικών, τις συνέπειες για τα παιδιά που φοιτούν σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ, η Ομοσπονδία καλεί να γίνουν άμεσα γενικές συνελεύσεις και να μετατραπούν τα ΕΠΑΛ σε χώρους συσπείρωσης και αγώνα.

Μεταξύ άλλων, η Ομοσπονδία προειδοποιεί ότι οι απολύσεις των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων αποτελούν την αρχή των απολύσεων στην εκπαίδευση και δηλώνει την αντίθεσή της στα όσα φέρνει η κυβέρνηση με την εισαγωγή της μαθητείας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Σημειώνει ότι η τεχνική εκπαίδευση πρέπει να είναι δημόσια και δωρεάν, να παρέχει πτυχίο με ουσιαστική ειδίκευση και πλήρη επάρκεια. Να παρέχεται μετά από μία ολοκληρωμένη γενική παιδεία από ένα ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο για όλους τους μαθητές, το οποίο θα μορφώνει ολοκληρωμένες προσωπικότητες.


πηγη: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου