Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Για τη βρώμικη επίθεση στο ΚΚΕ και τον «902»




Τα ΝΕΑ και η ΑΥΓΗ πρωτοστάτησαν στις συκοφαντίες σε βάρος του «902» και του ΚΚΕ
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την περασμένη Δευτέρα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωνε για τον «902»: «Ενημερώνουμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους φίλους του σταθμού "ράδιο - τηλεόραση 902 Αριστερά στα FM", σχετικά με το σταθμό. Οπως γνωρίζετε, για δύο και πλέον δεκαετίες με το σταθμό "902" δώσαμε ένα σοβαρό και πολύμορφο αγώνα για ουσιαστική ενημέρωση του λαού, ώστε να ξέρει την αλήθεια, να διαμορφώνει άποψη μέσα στον κυκεώνα της στρέβλωσης των γεγονότων και της παραπληροφόρησης.



Ο σταθμός στήριξε τους αγώνες του λαού και της νεολαίας και συνέβαλε στην ψυχαγωγία και στον πολιτισμό. Στήριξε την πολιτική του ΚΚΕ για να απαλλαγεί ο λαός από την εκμετάλλευση, την καταπίεση, τη φτώχεια, το καπιταλιστικό σύστημα που τη γεννά. Ο "902" ραδιόφωνο - τηλεόραση χτίστηκε και αναπτύχθηκε με την ολόπλευρη βοήθεια του ΚΚΕ και τη στήριξη φίλων του Κόμματος και του σταθμού, με τη δουλειά και το μεράκι των εργαζομένων σ' αυτόν, δημοσιογράφων, τεχνικών, καλλιτεχνών.

Ο σταθμός στηρίχτηκε ως εκφραστής του δίκιου του λαού και από ευρύτερο λαϊκό κόσμο. Στη διάρκεια των τεσσάρων χρόνων της οικονομικής κρίσης, η εταιρεία "Ραδιοτηλεοπτική", καθώς και οι εργαζόμενοι με τη δουλειά τους στο σταθμό, κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να αντέξει ο σταθμός στις οικονομικές δυσκολίες. Παρ' όλες τις προσπάθειες και τη στήριξη του ΚΚΕ, δεν έγινε δυνατό να αποφευχθεί η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης του σταθμού.

Για τα προβλήματα αυτά και τις δυσκολίες είχαμε ενημερώσει επίσημα και δημόσια, πριν ένα χρόνο, μαζί με το γεγονός ότι η συνέχιση της λειτουργίας, ιδιαίτερα της τηλεόρασης, κάτω από αυτές τις συνθήκες, ήταν αδύνατη. Αυτό που κυριαρχούσε στην προσπάθειά μας ήταν και είναι να ικανοποιηθούν οι υποχρεώσεις του σταθμού στους εργαζόμενους, καθώς και στα ασφαλιστικά Ταμεία. Στις προσπάθειες που κάναμε ώστε να αντιμετωπιστούν τα χρέη και οι δυσκολίες πληρωμής στους εργαζόμενους, εξετάσαμε και την περίπτωση να πωληθεί η εταιρεία "Ραδιοτηλεοπτική".

Η σημερινή οικονομική κατάσταση της "Ραδιοτηλεοπτικής" δεν μπορεί να εξασφαλίσει πλέον τη λειτουργία του σταθμού και την αντιμετώπιση συσσωρευμένων οικονομικών προβλημάτων. Δεν είναι σε θέση και δεν μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά Ταμεία. Υπήρξε τελικά δυνατότητα πώλησης και καταλήξαμε να δοθεί αυτή η λύση, ώστε να αντιμετωπιστούν οι υποχρεώσεις του σταθμού. Η πώληση αφορά υποδομές, μηχανήματα και αυτοκίνητα της εταιρείας. Ο διακριτικός τίτλος και τα σήματα, λεκτικά και ηχητικά, παραμένουν στο Κόμμα.

Εγινε αυτή η επιλογή σε σχέση με το κλείσιμο, γιατί δίνει τη δυνατότητα να ικανοποιηθούν οι υποχρεώσεις του σταθμού προς τους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά Ταμεία. Γνωρίζετε ότι ο σταθμός στηριζόταν πάντα οικονομικά από το ΚΚΕ. Στις σημερινές συνθήκες δεν υπάρχει η δυνατότητα να εξασφαλιστεί η απαραίτητη ενίσχυση για τη λειτουργία του σταθμού. Γνωρίζουμε ότι θα υπάρξει έλλειμμα στην ενημέρωση του λαού, αλλά δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική λύση.

Γνωρίζουμε ότι η επιλογή αυτή θα αποτελέσει μια ακόμη αφορμή για κακόβουλες επιθέσεις στον "902" και το ΚΚΕ. Είμαστε όμως σίγουροι ότι οι φίλοι του Κόμματος και του σταθμού θα υπερασπιστούν το Κόμμα και την πολιτική του και θα βρουν τον τρόπο να αναπληρωθεί το κενό στην ενημέρωση που αφήνει η έλλειψη του "902". Αυτή η έλλειψη, της άλλης φωνής, μπορεί να καλυφθεί με συζητήσεις μέσα στο λαό που οργανώνει το ΚΚΕ, από τον "Ριζοσπάστη", το portal "902.gr" στο διαδίκτυο. Παρά τις δυσκολίες που δημιουργούνται, είμαστε σίγουροι ότι το δίκιο δεν πνίγεται και ο λαός θα βάλει τέλος στο άδικο σύστημα που ζούμε».

Υποκρισία που σπάει τα κοντέρ

Οι λόγοι που κλείνει ο σταθμός του ΚΚΕ είναι καθαρά οικονομικοί. Μέχρι και πριν την κρίση, τα έξοδα λειτουργίας του σταθμού βάραιναν κατά 70% το ΚΚΕ και μόνο ένα 30% προέρχονταν από διαφημίσεις. Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα μετά το ξέσπασμα της κρίσης και την πτώση της διαφήμισης κατά 61% σε ό,τι αφορά στον «902». Ως αποτέλεσμα, η συμμετοχή του ΚΚΕ στα έξοδα λειτουργίας του σταθμού εκτοξεύτηκε στο 85%.

Ο «902», όπως και όλες οι άλλες επιχειρήσεις του Κόμματος, δεν είναι καπιταλιστικές επιχειρήσεις, δε λειτουργούν για το κέρδος. Χρηματοδοτούνται από το Κόμμα και υπηρετούν τις ανάγκες της προπαγάνδας και της ενημέρωσης του λαού για τις θέσεις του ΚΚΕ, τα οικονομικά του οποίου εξαρτώνται άμεσα από την οικονομική κατάσταση της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, που είναι ο κύριος αιμοδότης του Κόμματος.

Ολα τα παραπάνω κόστη, σε συνδυασμό με τα συσσωρευμένα χρέη του σταθμού και τα γενικότερα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κόμμα και δεν τα έχει κρύψει από το λαό, καθιστούσαν αδύνατη τη συνέχιση της λειτουργίας του «902». Γι' αυτό το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ανακοίνωσε τον Σεπτέμβρη του 2012 την απόφαση της ΚΕ να διακόψει τη λειτουργία του σταθμού. Ο τηλεοπτικός «902» επαναλειτούργησε προσωρινά από το Γενάρη του 2013, κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, οι οποίες επίσης αναλύθηκαν από το Κόμμα στο λαό.

Οι οπαδοί και φίλοι του Κόμματος γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις οικονομικές δυσκολίες που περνάει το ΚΚΕ και τις προσπάθειες που κάνει για να τις ξεπεράσει. Σ' αυτούς λογοδοτεί το ΚΚΕ και όχι στις γραφίδες των αστών και των οπορτουνιστών, που, με πρωτεργάτες τα ΝΕΑ του συγκροτήματος Λαμπράκη και την «Αυγή» του ΣΥΡΙΖΑ, προσπάθησαν να λασπώσουν το ΚΚΕ, να του παραδώσουν μαθήματα ηθικής, βάζοντας στο παιχνίδι και την ΕΣΗΕΑ των μεγαλοεκδοτών και της κυβέρνησης, που εξέδωσε μια κατάπτυστη ανακοίνωση ενάντια στο ταξικό κίνημα και στο ΚΚΕ.

Η βρώμικη επίθεση δεν ξενίζει. Προσφέρεται, όμως, για να βγάλει ο λαός συμπεράσματα. Τα επιχειρήματά τους είναι προσχηματικά και κακόβουλα ένα προς ένα. Επιβεβαιώνουν ότι κανένας πόνος δεν τους έπιασε για τον «902» και τους εργαζόμενούς του. Αυτό που τους «καίει», αυτό που τους κάνει να λυσσάνε ενάντια στο ΚΚΕ είναι η στρατηγική του. Το γεγονός ότι τους αποκαλύπτει και τους πολεμά με πολιτικά επιχειρήματα, ξεσκεπάζει στο λαό τα σχέδιά τους για αναμόρφωση του αστικού συστήματος, με τη συμμετοχή παλιών και επίδοξων «σωτήρων».

Αστοί και οπορτουνιστές, που στα Μέσα τους δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο από μισθούς και εργασιακές σχέσεις, με στυλοβάτη την πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ, κατηγορούν το ΚΚΕ ότι απολύει εργαζόμενους. Η απόφαση να κλείσει ο «902» έχει ανακοινωθεί εδώ και μήνες. Τώρα τους έπιασε ο πόνος για τους εργαζόμενους; Η υποκρισία τους σπάει όλα τα κοντέρ. Και μιας και νοιάζονται για τους εργαζόμενους, γιατί δεν αναγνωρίζουν την προσπάθεια του Κόμματος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του απέναντί τους και απέναντι στα Ταμεία, επιλέγοντας να πουλήσει το σταθμό, αντί να τον κλείσει;

Λένε ακόμα πως το ΚΚΕ πούλησε το σταθμό σε κάποιον καπιταλιστή. Ας σκεφτεί κάθε καλοπροαίρετος τι θα γινόταν αν, έστω και νομικά, υπήρχε η δυνατότητα η «Ραδιοτηλεοπτική» να πωληθεί στο Δημόσιο και το ΚΚΕ επέλεγε μια τέτοια λύση. Τότε ήταν που θα ξεσάλωναν ότι το ΚΚΕ είναι κρατικοδίαιτο και συστημικό, ότι συναλλάσσεται με το κράτος, έχει την εύνοια της κυβέρνησης και άλλα παρόμοια. Στον καπιταλισμό, μια εταιρεία ΜΜΕ μπορεί να πωληθεί μόνο σε ιδιώτη. Το ξέρουν καλά αυτοί που σκούζουν και το κάνουν μόνο για να συκοφαντήσουν το ΚΚΕ.

Απέναντί τους ο σταθμός του ΚΚΕ

Λένε ακόμα οι οπορτουνιστές ότι «το ΚΚΕ θα έπρεπε να διαθέσει το σταθμό στην υπηρεσία της Αριστεράς, αντί να τον πουλήσει». Καμώνονται τους στενοχωρημένους, επειδή τάχα «ο "902", μετά την πώλησή του, θα μετατραπεί σε μνημονιακό κανάλι, ενώ μέχρι τώρα ήταν αντιμνημονιακός». Τα έχουν ξαναπεί και ξαναγράψει, με αφορμή την ανακοίνωση για το κλείσιμο του σταθμού και την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και η «Αυγή», μαζί με τις αστικές εφημερίδες και τα κανάλια, σιγόνταραν το ΕΣΡ να αφαιρέσει την άδεια λειτουργίας του «902»! Είναι πολιτικοί τσαρλατάνοι. Πάνε να μπερδέψουν και να κοροϊδέψουν το λαό.

Ο «902» δεν υπήρξε ποτέ «αντιμνημονιακός» όπως θα τον ήθελαν τα κάθε λογής λιβανιστήρια του καπιταλισμού, έστω και με άλλο μείγμα διαχείρισης. Ο «902» ήταν η φωνή του ΚΚΕ στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Πρόβαλλε και εκλαΐκευε τη στρατηγική του. Εδινε βήμα στους αγώνες των εργαζομένων και προπαγάνδιζε υπέρ του ταξικού κινήματος, ξεσκεπάζοντας τους οπορτουνιστές και τις δυνάμεις τους στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, τον εκφυλιστικό και υπονομευτικό τους ρόλο. Είχε καθαρό μέτωπο απέναντι στα αστικά κόμματα, αλλά και στον οπορτουνισμό, στην επιζήμια για το λαό στρατηγική του.

Ας αφήσουν, λοιπόν, τα όψιμα «καλά» λόγια για τον «902» όλοι εκείνοι που στέκονται απέναντι στο ΚΚΕ και θα εύχονταν όχι μόνο να σιγήσει η φωνή του, αλλά να εξαφανιστεί και από προσώπου γης, για να αλωνίζουν ελεύθερα σε βάρος του λαού. Ποτέ τους δε χώνεψαν ότι το ΚΚΕ είχε δικό του ραδιόφωνο και τηλεόραση, σαν το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει για να σπάσει τον αποκλεισμό και τη διαστρέβλωση από τα κυρίαρχα αστικά ΜΜΕ.

Οσοι μιλάνε για «σταθμό όλης της αριστεράς», άλλο πράγμα έχουν στο μυαλό τους και δεν έχουν τα κότσια να το ομολογήσουν στο λαό. Θέλουν ένα ΚΚΕ του χεριού τους, να επιπλέει μαζί τους στη σούπα της διαχείρισης για το κεφάλαιο. Εκεί πάνω θέλουν να καλλιεργήσουν συγχύσεις στο λαό, αξιοποιώντας υποκριτικά και τον «902».

Αλλωστε, το πόσο «αγαπούν» όλοι αυτοί τον «902», φάνηκε και στην περίπτωση της ΕΡΤ, όταν ο τηλεοπτικός σταθμός του ΚΚΕ αναμετέδιδε το πρόγραμμα των εργαζομένων, μετά το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης. Η πρωτοβουλία αυτή της έμπρακτης στήριξης και αλληλεγγύης, πολεμήθηκε από τα αστικά ΜΜΕ και θάφτηκε από τα ΜΜΕ των οπορτουνιστών, επειδή, όπως και οι άλλες πρωτοβουλίες του ταξικού κινήματος, χαλούσε τη «μανέστρα» που μαγείρευαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πίσω από κλειστές πόρτες, στο Ραδιομέγαρο και αλλού.

Πολιτεύονται με το ψέμα και πολεμούν με λάσπη το ΚΚΕ, όπως έκαναν και με την υπόθεση της εταιρείας «Γερμανός». Η πολιτική και ηθική ανωτερότητα του ΚΚΕ, οι δεσμοί του με τους εργαζόμενους και το λαό, η ενότητα θεωρίας και δράσης, εγγυώνται πως «σε τούτα δω τα μάρμαρα, κακιά σκουριά δεν πιάνει». Με σιγουριά στο δίκιο μας και εμπιστοσύνη στη δύναμη του λαού, θα φέρουμε τούμπα το σάπιο σύστημα και τους σάπιους που έχει στη δούλεψή του.

πηγη: Ριζοσπαστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου