Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Σούδα και Καλαμάτα στη διάθεση των ΗΠΑ για την επέμβαση στη Συρία


Η βάση της Σούδας αναμένεται να παίξει καίριο ρόλο στην επέμβαση στη Συρία




Την ελληνική συνδρομή στην προετοιμαζόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία, με παροχή διευκολύνσεων για διέλευση πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων και τη χρήση της βάσης της Σούδας και του αεροδρομίου της Καλαμάτας, ζήτησε σύμφωνα με δημοσιεύματα, και επισήμως η Ουάσιγκτον.


Επί της ουσίας, η αίτηση αυτή είναι τυπική, καθώς η ελληνική κυβέρνηση έχει παραχωρήσει τη βάση της Σούδας, αλλά και τον εθνικό εναέριο και θαλάσσιο χώρο στο ΝΑΤΟ στο πλαίσιο των «συμμαχικών υποχρεώσεων».

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μπαράζ πρόσφατων δημοσιευμάτων είχε προαναγγείλει τη νέα εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς κατά την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου στις ΗΠΑ και τη συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του.

Την ίδια ώρα, ευρεία υπηρεσιακή σύσκεψη υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο έγινε τη Δευτέρα στο υπουργείο Εξωτερικών, για να εξεταστούν οι εξελίξεις στη Συρία. Αν και από τη σχετική ανακοίνωση δεν προκύπτουν περισσότερες πληροφορίες, το στίγμα όσων συζητήθηκαν δίνει η φράση ότι «το υπουργείο θεωρεί απαράδεκτη την παρεμπόδιση των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ που διερευνούν το ζήτημα της καταγγελθείσας χρήσης χημικών όπλων». Η κυβέρνηση, δηλαδή, υιοθετεί πλήρως την προπαγάνδα της συριακής αντιπολίτευσης και τα προσχήματα των ιμπεριαλιστών που κατεργάζονται επικίνδυνα σχέδια στην περιοχή, με αιχμή τη Συρία.

Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να αντιδράσει αποφασιστικά, να καταδικάσει κάθε συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης, απαιτώντας: Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας, να μη διατεθούν υποδομές (όπως το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας) και στρατιωτικές δυνάμεις, να μη δοθεί καμία διευκόλυνση σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και τους συμμάχους τους για οιανδήποτε πολεμική επιχείρηση κατά της Συρίας ή άλλης χώρας στην περιοχή.


πηγη: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου