Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

 Αυστραλία: Ο Ελληνικός Εργατικός Σύνδεσμος «ΑΤΛΑΣ» καταδικάζει την επέμβαση στη Συρία





Την κατηγορηματική του καταδίκη στην στρατιωτική επέμβαση που προετοιμάζουν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Τουρκία, χώρες του Αραβικού Συνδέσμου και άλλες δυνάμεις ενάντια στη Συρία, εκφράζει ο Ελληνικός Εργατικός Σύνδεσμος Αυστραλίας «ΑΤΛΑΣ».
Όπως σημειώνει η επέμβαση, που ετοιμάζεται, έχει ξεκάθαρα στο επίκεντρο την προσπάθεια των μονοπωλιακών ομίλων να πατήσουν πόδι σε μια περιοχή με τεράστιο ενεργειακό πλούτο, στρατηγική θέση και μεγάλη σημασία ως δρόμος μεταφοράς Ενέργειας και εμπορευμάτων
.

Ο Σύνδεσμος καλεί Έλληνες και Κύπριους μετανάστες της Αυστραλίας να αντιδράσουν αποφασιστικά και οργανωμένα, να καταδικάσουν κάθε συμμετοχή της ελληνικής και αυστραλιανής κυβέρνησης στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Ελληνικός Εργατικός Σύνδεσμος "ΑΤΛΑΣ" καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη στρατιωτική επέμβαση που προετοιμάζουν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ενωση, Τουρκία, χώρες του Αραβικού Συνδέσμου και άλλες δυνάμεις ενάντια στη Συρία, με πρόσχημα τη χρήση χημικών όπλων από τις συριακές ένοπλες δυνάμεις με βάση την ατεκμηρίωτη καταγγελία των λεγόμενων "αντικαθεστωτικών" ομάδων.

Οι κατηγορίες περί χρήσης χημικών όπλων που για μια ακόμα φορά αξιοποιούν οι ιμπεριαλιστές είναι προσχηματικές, ανεπιβεβαίωτες, ενώ αντίθετα πολλά στοιχεία δείχνουν ότι αυτά χρησιμοποιήθηκαν από τους μισθοφόρους που στηρίζουν οι ίδιοι. Η επέμβαση που ετοιμάζεται, όπως και οι προηγούμενες, έχει ξεκάθαρα στο επίκεντρο την προσπάθεια των μονοπωλιακών ομίλων να πατήσουν πόδι σε μια περιοχή με τεράστιο ενεργειακό πλούτο, στρατηγική θέση και μεγάλη σημασία ως δρόμος μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων. Οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές, ειδικά στο φόντο της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, γεννάνε τεράστιους κινδύνους για τους λαούς, μεταξύ άλλων και για τον ελληνικό και κυπριακό λαό.

Στην κατεύθυνση αυτή "αξιοποιείται" η καπιταλιστική οικονομική κρίση σφαγιάζοντας τις κατακτήσεις, τα δικαιώματα, την ίδια τη ζωή των λαών, ενώ αυξάνονται οι στρατιωτικές δαπάνες και επεμβάσεις.

Στο εσωτερικό της Συρίας, χιλιάδες άνθρωποι αναγκάζονται να γίνουν πρόσφυγες εγκαταλείποντας την πατρίδα τους. Είναι οι ίδιοι πρόσφυγες που έρχονται με σαπιοκάραβα στις ακτές της Αυστραλίας ζητώντας άσυλο. Η Αυστραλιανή Κυβέρνηση με την πολιτική που ασκεί τους καταδικάζει φυλακίζοντάς τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Ο Ελληνικός Εργατικός Σύνδεσμος "ΑΤΛΑΣ" καλεί τους Έλληνες και Κύπριους μετανάστες της Αυστραλίας να συσπειρωθούν στους εργατικούς συνδέσμους : Άτλας Σίδνεϊ, Δημόκριτος Μελβούρνης, Σωκράτης Νιούκαστλ, και Πλάτωνας Αδελαΐδας για να αντιδράσουν αποφασιστικά και οργανωμένα, να καταδικάσουν κάθε συμμετοχή της ελληνικής και αυστραλιανής κυβέρνησης στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και να απαιτήσουν, την άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας και της Αυστραλίας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς κι επεμβάσεις. Να κλείσει ΤΩΡΑ η Βάση της Σούδας κι όλες οι άλλες στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Να επιστρέψουν τα ελληνικά και αυστραλιανά στρατεύματα που συμμετέχουν σε στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων. Να αποσυρθεί η Αυστραλιανή κυβέρνηση από τη στήριξη για τη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία και ψηφίσματος στον ΟΗΕ υπέρ της επέμβασης.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στην εργατική τάξη και το λαό της Συρίας. Ο λαός της Συρίας έχει το δικαίωμα, όπως κάθε λαός να επιλέξει ο ίδιος το μέλλον του χωρίς ξένες επεμβάσεις».


πηγη: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου