Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Τα παραμύθια της (ΣΥΡΙΖΑικης) χαλιμάς και η (ιμπεριαλιστική) πραγματικότητα


Το παραμύθι του Ομπαμα





Στην ομιλία της ορκωμοσίας του, τη Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου, ο Μπάρακ Ομπάμα έδωσε το στίγμα της δεύτερης θητείας του: έμφαση στα κοινωνικά δικαιώματα, στην ισότητα, στην προστασία των αδύναμων, των παιδιών, των γυναικών, των μεταναστών, των ομοφυλόφιλων. Χωρίς να κρύψει το έλλειμμα του προϋπολογισμού, τόνισε ότι θα εργαστεί για την κοινωνική ασφάλιση και τα προγράμματα Medicaid, Medicare. Σκιαγράφησε την πορεία που επιθυμεί να ακολουθήσει – μια πορεία στον αστερισμό του Μάρτιν Λούθηρ Κινγκ και των προοδευτικών αρχών και αξιών της φιλελεύθερης πτέρυγας του Δημοκρατικού κόμματος. «Αυτό είναι το καθήκον της γενιάς μας – να κάνουμε αυτές τις λέξεις, αυτά τα δικαιώματα, αυτές τις αξίες της ζωής και της ελευθερίας και της αναζήτησης της ευτυχίας (σσ: πρόκειται για αναφορά στη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας) πραγματικότητα για όλους τους Αμερικανούς».

Ρενα Δουρου, Μια επισκεψη με πολλα σημαινομενα

Η πραγματικότητα







Το παραμύθι του Ολαντ







Η πραγματικότητα


Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ διαβεβαίωσε εκ νέου τον ομόλογό του των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σε τηλεφωνική τους επικοινωνία σήμερα για την πρόθεσή του να συμμετάσχει στην επιβολή της τιμωρίας του καθεστώτος της Συρίας για την επίθεση με χημικά όπλα την 21η Αυγούστου την ευθύνη για την οποία το Παρίσι και η Ουάσινγκτον επιρρίπτουν στην κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ, δήλωσαν πηγές της γαλλικής προεδρίας.

Ο Ομπάμα ενημέρωσε τον Ολάντ για την πρόθεσή του να ζητήσει την εξουσιοδότηση του αμερικανικού Κογκρέσου για να προχωρήσει στην ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον της Δαμασκού, σύμφωνα με τις πηγές της γαλλικής προεδρίας.
Σύμφωνα με την μία από τις πηγές αυτές, ο Ολάντ είπε πως θα πρέπει να γίνει σεβαστή η διαδικασία που ακολουθείται σε κάθε χώρα για την ανάληψη δράσης.
«Ο πρόεδρος της Γαλλίας διαβεβαίωσε εκ νέου (τον Ομπάμα) για την αποφασιστικότητα του να δράσει για να τιμωρηθεί το καθεστώς» Άσαντ, είπε η πηγή αυτή. «Ο ρυθμός κάθε χώρας σε ό,τι αφορά την ανάληψη δράσης πρέπει να γίνεται σεβαστός πάνω απ' όλα. Είναι σημαντικό για τους Αμερικανούς να λάβουν το πράσινο φως από το Κογκρέσο».

πηγη: Left.gr


*Στην παρούσα ανάρτηση χρησιμοποιήθηκε ως πηγή και το ιστολόγιο LeninReloaded





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου