Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

 Για τις κινήσεις εφέδρων



Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών, για τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, με αφορμή δημοσίευμα που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από Εφέδρους των Ειδικών Δυνάμεων. Την προκαταρκτική θα διενεργήσει η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Το κείμενο που αναρτήθηκε υπογράφει η λεγόμενη «Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ)». Καλεί σε συγκέντρωση το Σάββατο στο Σύνταγμα, με αίτημα «την άμεση παραίτηση της κυβέρνησης και τη σύμπραξη λαού - στρατού». Ζητά ακόμα τη «συγκρότηση Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας υπό την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, από προσωπικότητες εγνωσμένης αξίας εκτός πολιτικής σκηνής και συμβούλους από την Ακαδημία Αθηνών». Καλεί, τέλος, «τα σώματα ασφαλείας να διασφαλίσουν την εφαρμογή των παραπάνω και την ομαλή μετάπτωση σε πραγματική συνταγματική νομιμότητα».

Γι' αυτό το θέμα, το βράδυ της Τετάρτης έγινε στον Άρειο Πάγο έκτακτη σύσκεψη μεταξύ των προϊσταμένων των εισαγγελιών, όπου συζητήθηκε ακόμα δημοσίευμα της εφημερίδας «Guardian», στο οποίο αναφέρονταν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, στελέχη του Ελληνικού Στρατού εκπαιδεύουν ομάδες κρούσης της Χρυσής Αυγής.

Με νεότερη ανακοίνωσή της, η ΚΕΕΔ διαμαρτύρεται ότι «με την αποσπασματική ή συνθετική επιλογή φράσεων από τη διακήρυξη και την αυθαίρετη ερμηνεία της, προσπάθησαν να μας χαρακτηρίσουν, ως εν δυνάμει πραξικοπηματίες».

πηγη: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου