Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Πέραμα: Μαζική και μαχητική εργατική συγκέντρωση και πορεία καταδίκης της Χρυσής Αυγής







Μεγάλο πλήθος εργαζομένων και άλλων ανθρώπων του μόχθου, εργατικών και λαϊκών οικογενειών συμμετέχει στην συγκέντρωση καταδίκης της Χρυσής Αυγής και της φονικής επίθεσης εναντίον πρωτοπόρων εργατών μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που έγινε το απόγευμα έξω από την Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Στη συνέχει έγινε μαχητική πορεία στους δρόμους του Περάματος με κατεύθυνση το κέντρο της πόλης Διαδήλωσαν για την ανάγκη αλλά και την αποφασιστικότητα του εργατικού λαϊκού κινήματος να μπει μπροστά και οργανωμένα για να απομονώσει τη Χρυσή Αυγή. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Δημήτρη Γόντικα μέλος του ΠΓ.


Συμμετείχε επισης και αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας αποτελούμενη από τον ΓΓ της Ομοσπονδίας Γιώργο Μαυρίκο και εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων από τη Δανία, την Αγγλία και τη Νότια Αφρική.

Ο Εμίλ Όλσεν, οικοδόμος από τη Δανία, χαιρέτισε τη συγκέντρωση και εξέφρασε την αλληλεγγύη των Δανών εργαζομένων προς την εργατική τάξη της Ελλάδας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Και εμείς αντιμετωπίζουμε αυτήν τη μαύρη δύναμη στην Ευρώπη. Έρχεται ως αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθείται συνολικά στην Ευρώπη σε βάρος της εργατικής τάξης. Είναι οι ομάδες εξουσίας που σπρώχνουν αυτή τη μαύρη χολέρα. Όποιος χτυπάει ταξικό εργάτη στην Ελλάδα ή όπου αλλού, είναι σαν να χτυπάει όλους τους εργάτες. Αυτό δε θα τους το επιτρέψουμε». (Δείτε εδώ βίντεο με απόσπασμα από τον χαιρετισμό του)

Στη συγκέντρωση μίλησε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σωτήρης Πουλικόγιαννης, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δίνουμε σήμερα μια ακόμα αποστομωτική απάντηση στους τραμπούκους Νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Και από τη σημερινή μεγάλη κινητοποίηση των σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και των υπόλοιπων σωματείων ταξικών αγωνιστικών του Πειραιά, στέλνουμε το μήνυμα στην ομάδα των εφοπλιστών και των μεγαλοεργολάβων που τους σπονσοράρουν, ότι δε μπορούν να μας τρομοκρατήσουν, δε μπορούν να μας στείλουν σπίτια μας με τέτοιες ενέργειες και πρακτικές. Εδώ δεν μας έκαναν να κιοτέψουμε άλλα και άλλα, αυτοί θα μας κάνουν;

Η επίθεση που δεχτήκαμε την Πέμπτη το βράδυ ήταν μαφιόζικη από τον σχεδιασμό της μέχρι και την εκτέλεσή της. Δε θα μπορούσε να την εκτελέσει με δική του πρωτοβουλία κανένα τοπικό ή περιφερειακό στέλεχος της Χρυσής Αυγής. Η εντολή δόθηκε σίγουρα από πολύ ψηλά.

Πρέπει να βγουν συμπεράσματα και να διαλυθούν αυταπάτες για τον πραγματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής. Όλοι μας έχουμε χρέος να βοηθήσουμε όλο και περισσότερο κόσμο να καταλάβει το ρόλο της.

Κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύεται περισσότερο ότι τίποτα κοινό δεν έχουν με τους εργαζόμενους και το φτωχό λαό. Είναι το μακρύ, το πιο βρώμικο χέρι της εργοδοσίας.

Η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής είναι υπόθεση του λαού, των οργανώσεών του, των συνδικάτων των Λαϊκών Επιτροπών. Πρέπει να μη βρίσκουν χώρο να σταθούν, να μην τους δίνουν βήμα οι εργάτες. Να καταλάβει και ο τελευταίος ότι είναι μεγάλο παραμύθι, ότι και κάλα «θα μπουν στη Βουλή και θα ρίξουν και καμία».

Στη Βουλή στήνουν σόου καταγγέλλοντας τα προνόμια των βουλευτών και την ίδια στιγμή ζητάνε συνέχεια νέα προνόμια για βιομήχανους, εφοπλιστές, για το μεγάλο κεφάλαιο.

Στην πραγματικότητα όμως, χτυπάνε μόνο τίποτα κακόμοιρους μετανάστες και όποιον τολμάει να σηκώσει κεφάλι κόντρα στα αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα.

Όλοι οι εργάτες να οργανωθούν και να συμμετέχουν στα συνδικάτα. Τα συνδικάτα να γίνουν μέρος καθημερινής αναφοράς για όλους. Συνδικάτα που πρέπει επιτέλους να πολιτικοποιήσουν τη δράση τους. Που θα αξιοποιήσουν τη πείρα, την πρόσφατη και από παλιότερα. Η κρίση θα ξεπεραστεί, είτε σε βάρος των εργαζόμενων, είτε σε βάρος των εργατών. Μέση λύση δεν υπάρχει. Ανασύνταξη του κινήματος τώρα. Οργάνωση με βάση το χώρο δουλειάς, με βάση τον τόπο κατοικίας τις Λαϊκές Επιτροπές.

Η Χρυσή Αυγή και το κεφάλαιο στοχοποιούν τους πρωτοπόρους του κινήματος, τα ταξικά συνδικάτα, γιατί θέλουν να ξεμπερδέψουν μαζί μας, ώστε να μας μετατρέψουν σε σκλάβους του 21ου αιώνα. Να μπορέσουν να γιγαντώσουν την εκμετάλλευση των εργαζόμενων.

Εμείς στον αντίποδα, θέτουμε ως όρο την ανασύνταξη του κινήματος, σε ταξική κατεύθυνση. Να αναπτύξουμε αγώνες ανά κλάδο, αγώνες που σαν σκοπό θα έχουν να ξεμπερδεύουμε εμείς από αυτούς και να καταργήσουμε την εκμετάλλευση. Αυτό θέλει συνδικάτα μαζικά, ταξικά, δυνατά. Στρατηγεία του αγώνα, όχι για μια μάχη, αλλά για έναν πόλεμο με δεκάδες μάχες, που στο τέλος θα οδηγήσει σε μια που έπαθλο της θα έχει ότι εμείς οι άνθρωποι του μόχθου, οι παραγωγοί του πλούτου όλου με το μυαλό μας και τον ιδρώτα μας, θα κάνουμε κουμάντο μόνοι μας στις ζωές μας».

Ο Θανάσης Ευαγγελάκης, Α' Γραμματέας της ΠΕΜΕΝ σε δηλώσεις του, μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Η σημερινή εκδήλωση είναι ενάντια στα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής. Καταδικάζουμε τη δολοφονική επίθεση την οποία εξαπέλυσαν σε συνδικαλιστικά στελέχη και στελέχη του ΚΚΕ. Την απάντηση θα την πάρουν από την ίδια την εργατική τάξη. Τα φασιστοειδή της χρυσής αυγής αποτελούν το μακρύ χέρι του κεφαλαίου, των εφοπλιστών και επιδιώκουν μαζί με το κεφάλαιο, εργάτες χωρίς συλλογική σύμβαση εργασίας, χωρίς κοινωνικοασφαλιστική προστασία. Ο αγώνας θα συνεχιστεί συνολικά ενάντια σε αυτή την αντιλαική πολιτική που γεννά και τα φασιστοειδή της Xρυσής Aυγής». (Δείτε εδώ βίντεο με τη δήλωση)

Στη σημερινή κινητοποίηση έχουν καλέσει: Εργατικό Κέντρο Πειραιά, Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, Πανελλήνια Ένωση Αμμοβολιστών - Καθαριστών, Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής ΕΝ «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Ρυμουλκών - Ναυαγοσωστικών, Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ, Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά, Σωματείο Ελαιουργοσαπουνοποιών, οι Σύλλογοι Εργαζομένων στους Δήμους Περάματος, Κερατσινίου, Κορυδαλλού. Επίσης καλούν: Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία, ΕΛΜΕ Πειραιά, Παράρτημα Πειραιά του Συνδικάτου Οικοδόμων, Σύλλογος Λογιστών Πειραιά

Την κινητοποίηση στηρίζουν: Σωματείο Καθαριστριών Πειραιά, Παράρτημα Επισιτισμού - Τουρισμού Πειραιά, οι Γυναικείοι Σύλλογοι Πειραιά (ΟΓΕ), οι Ενώσεις Γονέων Περάματος, Κερατσινίου, Κορυδαλλού, ο Σύλλογος Ικαριωτών Περάματος, Ενώσεις Συλλόγων Γονέων του 5ου Διαμερίσματος Πειραιά και της Νίκαιας, οι Πολιτιστικοί Εξωραϊστικοί Σύλλογοι Νίκαιας ΕΦΟΝ, ΑΦΟΑ και Χαραυγή, τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, Νίκαιας, Κορυδαλλού, τα Σωματεία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πειραιά, Νίκαιας, Κορυδαλλού και τα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Πειραιά, Κερατσινίου, Νίκαιας, Κορυδαλλού.

Σε ανακοίνωσή τους - πρόσκληση συμμετοχής στη συγκέντρωση αναφέρουν:

«"ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ, ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ"

Εργάτη, εργάτρια

Καταδικάζουμε το δολοφονικό χτύπημα μιας άνανδρης ομάδας θρασύδειλων φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής σε πρωτοπόρους αγωνιστές της τάξης μας, τα μεσάνυχτα στις 12 Σεπτέμβρη. Σε κομμουνιστές εργάτες, μέλη και στελέχη των ταξικών σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

Η επίθεσή τους έπεσε στο κενό. Δεν τρομάζουμε από τα νταηλίκια των πρωτοπαλίκαρων της εργοδοσίας. Είναι γελασμένοι εάν νομίζουν ότι θα κάνουμε πίσω από την πάλη γι' αυτά που έχουμε ανάγκη εμείς και οι οικογένειές μας. Θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους.

Το χτύπημα σε πρωτοπόρους αγωνιστές της τάξης μας καθρεφτίζει το μίσος της Χρυσής Αυγής για τους εργάτες, για τη φτωχολογιά, για τους ανέργους. Για κάθε έναν που υποφέρει και δε σκύβει το κεφάλι σε ένα ξεροκόμματο των αφεντικών. Για κάθε εργάτη που κρατά την αξιοπρέπειά του και παλεύει για να έχει ικανοποιητικό μεροκάματο, ένα πιάτο φαΐ για την οικογένειά του, σχολειό για το παιδί του. Για να μπορεί να αντικρίζει στα μάτια τους συναδέλφους του και την οικογένεια. Γι’ αυτό είναι καρφί στο μάτι των εφοπλιστών και των μεγαλοεργολάβων η δράση των ταξικών σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Είναι αυτοί που πριν ένα μήνα, μες στο κατακαλόκαιρο, απειλούσαν ότι το απόστημα των αγώνων και του ΠΑΜΕ πρέπει να σπάσει στη Ζώνη. Αυτοί που μεθοδεύουν τη συγκρότηση εργοδοτικού σωματείου για να στέλνουν τους εργάτες για δουλειά χωρίς σύμβαση, χωρίς μέτρα ασφάλειας, χωρίς ωράριο. Την ίδια στιγμή που ψηφίζουν με χέρια και με πόδια τις φοροαπαλλαγές στα μονοπώλια και τους εφοπλιστές.

Αποδείχτηκε ότι τα ανδρείκελα του φασισμού, της Χρυσής Αυγής αποτελούν τη "σιδερένια γροθιά" του κεφαλαίου. Υπηρετούν το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Οι φασίστες θέλουν να γίνει όλη η Ελλάδα μία Μανωλάδα. Βάζουν πλάτες για να περάσουν τα αντεργατικά μέτρα. Γι’ αυτό απειλούν μόνο τους εργάτες, ενώ στ’ αφεντικά κάθονται σούζα.

Δε μασάμε από τέτοια. Δε λυγάμε ούτε στις πιο σκληρές δυσκολίες. Η εργατική τάξη έχει αστείρευτη δύναμη όχι μόνο να σαρώσει αυτές τις συμμορίες, αλλά να ανατρέψει όλη την αντεργατική λαίλαπα.

Κανείς μόνος του στην κρίση. Κανείς μόνος του στις επιθέσεις των νταήδων της εργοδοσίας. Η εργατική τάξη πρέπει οργανωμένα να τους αντιμετωπίσει, να τους απομονώσει. Να τους τοποθετήσει εκεί που πραγματικά τους ανήκει, στο περιθώριο. Χωρίς φόβο, με οργάνωση στα σωματεία και μέσα από τη δράση των Λαϊκών Επιτροπών.

Κάθε συνδικάτο έχει ευθύνη να οργανώσει την πάλη του απέναντι στους πραιτοριανούς των μονοπωλίων, ταυτόχρονα με την πάλη ενάντια στη θύελλα των μέτρων που αντιμετωπίζουμε. Να ενημερώσουμε τα μέλη των σωματείων, όλους τους εργάτες στους χώρους δουλειάς για το χαρακτήρα και την αποστολή της Χρυσής Αυγής. Να οργανωθούν μαζικά οι εργάτες στα συνδικάτα τους. Να οργανώσουμε την πάλη απέναντι στην αντεργατική λαίλαπα. Να απλώσουμε το χέρι σε κάθε εργάτη που υποφέρει. Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στα φασιστοειδή και στην τάξη που υπηρετούν.

Να μην μπορούν να σταθούν στους χώρους δουλειάς, να τους βλέπουν μόνο από φωτογραφία. Να λουφάζουν και να νιώθουν την περιφρόνηση των συναδέλφων μας, το μίσος για ό,τι σάπιο και αντεργατικό πρεσβεύουν. Να τους παίρνει ο λαός μας στο κυνήγι σε κάθε φτωχογειτονιά. Να κόψουμε το χέρι σε κάθε δειλό που θα τολμήσει να απλώσει χέρι σε εργάτη και στην οικογένειά του.

Καλούμε τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς να καταδικάσουν και να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση την Τρίτη 17 Σεπτέμβρη στις 6 το απόγευμα στην Πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης του Περάματος»
.
πηγη: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου