Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Any other thoughts?


    Η εικονιζόμενη στη φωτογραφία ειναι η κυρία   Penny Sue Pritzker. Η εν λόγω κυρία βρίσκεται στην 263η θέση στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Αμερική και στην 651η θέση παγκοσμίως. Η παρουσία της στην Ελλάδα δε σχετίζεται μόνο με ενδεχόμενες επενδύσεις στη χώρα καθοτι ,περαν όλων των άλλων, έχει και θεσμικό ρόλο όντας υπουργός εμπορίου της κυβέρνησης Ομπαμα. κατα την παρυσία της στην Ελλάδα μάλιστα απένειμε τα εύσημα στον Αντώνη Σαμαρά για την πολιτική που εφαρμόζει στην Ελλάδα: «ο πρόεδρος Ομπάμα κι εγώ γνωρίζουμε ότι ο πρωθυπουργός έχει πάρει - και θα συνεχίσει να λαμβάνει - τολμηρές και δύσκολες αποφάσεις για να κρατήσει την Ελλάδα στο δρόμο της δημοσιονομικής και διαρθρωτικής μεταρρύθμισης , σε μια προσπάθεια να προωθήσει την ανάπτυξη και τη συνολική οικονομική ευημερία».

       
     Οι δηλώσεις τις αυτές καταδεικνύουν οτι η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στη χώρα  καθε άλλο παρα εχθρική είναι προς τον τρόπο ανάπτυξης που ακολουθείται απο ,το πρότυπο του ΣΥΡΙΖΑ, Μπαρακ Ομπαμα. Ο άνθρωπος λοιπόν που προσπαθεί κατα τα λεγόμενα του Αλέξη Τσίπρα επιδιώκει να πληρώσουν οι πλούσιοι τα σπασμένα της κρίσης , επέλεξε να έχει σε ρόλο κλειδί ενα γνήσιο εκφραστή της οικονομικής ολιγαρχίας της χώρας της. 
   Η συμμετοχή της Penny Sue Pritzker σε μια κυβέρνηση που έχει βάλει στο στόχαστρο την τάξη στην οποία ανήκει με δύο τρόπους μπορεί να ερμηνευθεί:



  1) Εχει αποφασίσει να προβεί σε οικονομικό χαρακίρι.






  2) Συγκαταλέγεται σε εκείνους που ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλεί υγιείς επιχειρηματίες. 

  Η συμμετοχή της Penny Sue Pritzker σε μια αστική κυβέρνηση κυβέρνηση κάθε άλλο παρα παράλογη μαε φαίνεται. 'Αλλωστε ποιος είναι καλύτερος στο να διαχειρίζεται το σύστημα απο κάποιον που ευνοείται απο αυτό; Απο τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ όμως είναι οπαδός της πολιτικής Ομπάμα δεν έχει παρα να ακολουθήσει τις επιλογές του και στα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το κυβερνητικό του σχήμα. Μια πρώτη πρόταση θα μπορουσε να είναι η ακόλουθη:

            
η Μαριαννα Λατση

PS: Any other thoughts?

      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου