Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Αποτράπηκε η κατάργηση τμημάτων των ΕΠΑΛ Αγ. Δημητρίου και Ταύρου




Με τον ενωμένο και οργανωμένο αγώνα των μαθητών των νυχτερινών ΕΠΑΛ Αγ. Δημητρίου και Ταύρου αποτράπηκε η κατάργηση και συγχώνευση των τμημάτων των δυο ΕΠΑΛ .

Σήμερα Πέμπτη, μετά από μαζικές συνελεύσεις των σχολείων, πολυμελής αντιπροσωπεία των μαθητών πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στον περιφερικό Διευθυντή εκπαίδευσης Αττικής όπου του εξέφρασε την καθολική αντίθεση τους στην απόφαση κατάργησης και συγχώνευσης των τμημάτων και ειδικοτήτων, τα προβλήματα που τους δημιουργεί μια τέτοια απόφαση μια και πρόκειται για εργαζόμενους μαθητές που πολλούς από αυτούς θα τους έβγαζε έξω από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο περιφερειακός διευθυντής έδωσε ρητή δέσμευση ότι στο ΕΠΑΛ Αγ. Δημητρίου θα παραμείνουν τα τμήματα όπως έχουν μέχρι σήμερα, στο δε ΕΠΑΛ του Ταύρου μόνο ένα τμήμα θα πάει για συγχώνευση.

Στη συνάντηση συμμετείχε και εκπρόσωπος των μαθητών του νυχτερινού ΕΠΑΛ Ν. Φιλαδέλφειας για το οποίο ο Διευθυντής είπε οι αλλαγές σ’ αυτό έχουν δρομολογηθεί.

Στο πλευρό των μαθητών βρέθηκε το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας με το παράρτημα Νοτιοανατολικών Περιοχών και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

Οι μαθητές προχωρούν σήμερα το βράδυ σε νέες ΓΣ για την ενημέρωση των συμμαθητών τους, να βγάλουν τα συμπεράσματα του αγώνα και να εξετάσουν το συντονισμό μεταξύ τους για την τήρηση των δεσμεύσεων, την επαφή και με το σύνολο των σχολείων που βρίσκονται σε κινητοποίηση.

πηγη: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου