Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Δίκη συνδικαλιστών Ν/Ζώνης: Κατέρρευσε το σαθρό κατηγορητήριο


Αθωώθηκε ο πρώτος συνδικαλιστής της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης που δικαζόταν εκ νέου σήμερα στα Δικαστήρια του Πειραιά, καθώς όπως αποδείχτηκε δεν ήταν καν παρών τη συγκεκριμένη ημερομηνία στην αγωνιστική κινητοποίηση του ΒΙΠΑΣ, όπως κατηγορούνταν στη μήνυση των εργοδοτών του Βιομηχανικού Πάρκου Σχιστού (ΒΙΠΑΣ).

Ο δεύτερος συνδικαλιστής, επίσης της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, απαλλάχθηκε λόγω αμφιβολιών, ωστόσο και οι δυο συνδικαλιστές έχουν ήδη καταδικαστεί με 5μηνες ποινές φυλάκισης αντίστοιχα για τη συμμετοχή τους σε άλλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις που έγιναν στο ΒΙΠΑΣ την ίδια χρονική περίοδο του 2008. Πάντως κατά τη σημερινή εκδίκαση, αν και κατέρρευσε το σαθρό κατηγορητήριο, παραμένει εντούτοις ως πρόβλημα του πώς στήθηκε αυτό.

Χαρακτηριστικό του πώς στήθηκε είναι ότι ενώ αρχικά ο εργολάβος που κατέθεσε τη μήνυση ανέφερε ότι εμποδίστηκε να μπει στην επιχείρησή του, στη συνέχεια στο κατηγορητήριο που συνέταξε ο εισαγγελέας μετετράπη σε απειλή σωματικής βίας που εξανάγκασε τον εργολάβο να μπει στην επιχείρηση.

Η σημερινή δίκη αφορά τις κινητοποιήσεις που είχαν οργανώσει τα σωματεία της Ζώνης στο Βιομηχανικό Πάρκο Σχιστού, εκεί που έχουν τις εγκαταστάσεις τους οι εργολάβοι της Ζώνης, τον Ιούνιο του 2008, για να υπερασπιστούν το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση, τις συλλογικές συμβάσεις, τα εργασιακά δικαιώματα και τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

Πρόκειται για την 4η δίκη που γίνεται από τις 31 Οκτώβρη, δηλαδή μέσα σε διάστημα μόλις ενός μήνα. Από τις τρεις προηγούμενες δίκες, η μία αναβλήθηκε, ενώ οι δυο έβγαλαν καταδικαστικές αποφάσεις με 5μηνες και 6μηνες φυλακίσεις σε βάρος των συνδικαλιστών.

Και η σημερινή δίκη επιβεβαιώνει περίτρανα ότι συνεχίζεται με αμείωτη ένταση το μπαράζ των διώξεων σε βάρος των πρωτοπόρων εργατών, με στόχο την τρομοκράτηση συνολικά του λαού και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Για όλες αυτές τις δίκες, η κυβέρνηση έχει δώσει πλήρη κάλυψη στην εργοδοσία, όπως φάνηκε από την απάντηση που έδωσε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Δικαιοσύνης στη Βουλή, απαντώντας σε Ερώτηση του ΚΚΕ.

πηγη: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου