Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή για το γυμναστήριο χρυσαυγιτών στην Κρήτη


Με Αναφορά προς τους υπουργούς Πολιτισμού - Αθλητισμού, Π. Παναγιωτόπουλο, και Εσωτερικών, Γ. Μιχελάκη, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη και Χρήστος Κατσώτης έφεραν στη Βουλή το αίτημα γονιών και αθλητών του Εθνικού Γυμναστικού Ομίλου Ηρακλείου (ΕΓΟΗ) που ζητούν την απομάκρυνση της Χρυσής Αυγής απ' το χώρο του γηπέδου της ομάδας στην περιοχή Αμμουδάρα της κρητικής πόλης.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν προς τους αρμόδιους υπουργούς τη σχετική επιστολή των γονέων και αθλητών του Εθνικού Γυμναστικού Ομίλου με την οποία γνωστοποιούσαν το πρόβλημα που προκαλείται από την παρουσία των νεοναζί στον αθλητικό χώρο καθώς και το αίτημα προς τους αρμοδίους να λάβουν μέτρα για την απομάκρυνσή τους.

Στην επιστολή μεταξύ άλλων τονίζεται: «Εμείς οι γονείς και οι αθλητές του Εθνικού Γυμναστικού Ομίλου (ΕΓΟΗ) δηλώνουμε την έντονη ανησυχία μας για τη συνύπαρξη στο χώρο του γηπέδου της ομάδας στην Αμμουδάρα με τις εγκαταστάσεις εκπαίδευσης της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη αλλά και λόγω της συχνής επαφής των παιδιών και των συναθλητών μας με άτομα που πρεσβεύουν τη συγκεκριμένη ιδεολογία.

Εδώ και τρία χρόνια εντός των εγκαταστάσεων του γηπέδου λειτουργεί παράνομα γυμναστήριο στο οποίο εκτός από προπονήσεις γίνεται και μύηση σε δήθεν αρχαιοελληνικούς αγώνες πάλης με αρχαιοελληνικές ασπίδες και ενδυμασίες και άλλες γραφικότητες που δεν έχουν καμία σχέση με τα ιδεώδη του ποδοσφαιρικού μας συλλόγου».

Μάλιστα, όπως αναφέρεται σε άλλο σημείο της επιστολής, το γυμναστήριο αποτελεί και αυθαίρετο οίκημα το οποίο υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες έχει δοθεί σε χρήση σε άτομα εκτός ομάδας, την ώρα που ο Όμιλος νοικιάζει το σύνολο της έκτασης του γηπέδου και των βοηθητικών χώρων από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου. Παράλληλα καταγγέλλεται ότι μέλη της διοίκησης και του προσωπικού δέχθηκαν απειλές από άτομα που κινούνται γύρω από το γήπεδο και εντός του συγκεκριμένου γυμναστηρίου.

«Καλούμε τη διοίκηση του συλλόγου, τους αρμόδιους φορείς, την αστυνομία και το Δήμο Μαλεβιζίου να λάβουν τα μέτρα τους για την αποκατάσταση της τάξης και για την απόδοση του συνόλου του χώρου του γηπέδου στο ιστορικό σωματείο ΕΓΟΗ όπου πραγματικά ανήκει», καταλήγει η επιστολή.

ΠΗΓΗ: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου