Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Συνάντηση του ΚΚΕ με Βενεζουελάνους βουλευτές

Αντιπροσωπεία βουλευτών από τη Βενεζουέλα που βρίσκεται στην Αθήνα, επισκέφτηκε την έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ την περασμένη Δευτέρα και συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων του Κόμματος. Η βενεζουελάνικη αντιπροσωπεία αποτελούνταν από τους Ροντρίγκο Καμπέσα, βουλευτή, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του Ενιαίου Σοσιαλιστικού Κόμματος Βενεζουέλας, καθώς και πρώην υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών της κυβέρνησης της Βενεζουέλας και τον Ρόι Ντάσα, βουλευτή και αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Βενεζουέλας στο Κοινοβούλιο της Λατινικής Αμερικής. Η αντιπροσωπεία συνοδευόταν από τον Πρέσβη της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, Φαρίντ Φερνάντεθ.

Υπήρξε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στη Βενεζουέλα, την πάλη του λαού της Βενεζουέλας ενάντια στα σχέδια των δυνάμεων της αντίδρασης, που εκτυλίσσονται τις τελευταίες 6 βδομάδες για την ανατροπή του Προέδρου Μαδούρο. Επίσης, εξέφρασαν την εκτίμησή τους για τη σταθερή αλληλεγγύη που εκφράζει το ΚΚΕ στο λαό της Βενεζουέλας.

Ο Γιώργος Μαρίνος, εκ μέρους του ΚΚΕ, υπογράμμισε τη σταθερή αλληλεγγύη του Κόμματος στην πάλη της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων της Βενεζουέλας, ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης που αναπτύσσει το ΚΚΕ αυτήν την περίοδο και σημείωσε την ανάγκη να πέσουν στο κενό οι προσπάθειες επέμβασης των ιμπεριαλιστών κόντρα στις επιλογές του λαού της Βενεζουέλας. Ενημέρωσε, επίσης, τη βενεζουελάνικη αντιπροσωπεία για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, το ρόλο της ΕΕ και τις θέσεις του ΚΚΕ.

Σύλληψη 3 πτεράρχων που προετοίμαζαν πραξικόπημα

Στην ίδια τη Βενεζουέλα, ο Πρόεδρος της χώρας ανακοίνωσε την Τρίτη τη σύλληψη 3 πτεράρχων της Μπολιβαριανής Αεροπορίας, μετά την αποκάλυψη των σχεδίων να προχωρήσουν σε πραξικόπημα. Ο Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε ότι θα αποδοθούν στη στρατιωτική Δικαιοσύνη, ενώ, μιλώντας σε συνάντηση στο Καράκας των ΥΠΕΞ της Ενωσης Νοτιοαμερικανικών Χωρών (UNASUR), σημείωσε ότι αυτή η σύλληψη είναι το αποτέλεσμα «του υψηλού ηθικού του Εθνικού Μπολιβαριανού Στρατού, στελέχη του οποίου μας κατήγγειλαν ότι προετοιμαζόταν πραξικόπημα, ενώ αυτή η ομάδα των ανώτερων αξιωματικών είχε σχέσεις με τα πιο βίαια τμήματα της αντιπολίτευσης και δήλωναν ότι αυτή η βδομάδα είναι η κρίσιμη για να κινηθούν».

Ο Βενεζουελάνος Πρόεδρος, επίσης, τόνισε στις αντιπροσωπείες ότι η κυβέρνησή του «εξασφαλίζει το δικαίωμα της πολιτικής δράσης, της ειρηνικής διαμαρτυρίας, αλλά δεν θα δεχτεί σχέδια αποσταθεροποίησης για να δικαιολογηθεί ένα πραξικόπημα και μια γενοκτονία. Δυστυχώς, κάποιοι ονειρεύονται μια ξένη στρατιωτική επέμβαση». Επίσης, κάλεσε την αντιπολίτευση να προσέλθει στο διάλογο για την ειρήνη που έχει ξεκινήσει. Χτες, αντιπροσωπεία της αντιπολίτευσης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των ΥΠΕΞ των χωρών που συμμετέχουν στην Ενωση.

πηγή: Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου